Consult

Wanneer u voor het eerst bij mij komt voor een behandeltraject starten we met een intake gesprek. Dit neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.

Om uw klachten goed in beeld te krijgen, gebruik ik verschillende diagnostische methoden uit de Chinese geneeskunde: een uitgebreid vraaggesprek, het voelen van de pols en bekijken van de tong. Met deze laatste twee krijg ik een goed beeld van de werking van uw organen en eventuele verstoringen daarin en uw energie en zouden de uitkomst van het vraaggesprek moeten bevestigen.

Aan de hand van alle gegevens stel ik een diagnose en een behandelplan op en zal ik de eerste (korte) behandeling uitvoeren. De vervolgafspraken duren 60 minuten maar kan soms wat uitlopen. Ik neem namelijk graag te tijd voor de behandeling. Zo plan ik mijn patiënten niet strak achter elkaar en behandel ik niet veel mensen per dag, zodat ik niet gehaast en in alle rust kan behandelen zonder tijdsdruk.

Het is belangrijk om te weten dat er soms gebruik gemaakt wordt van speciale oliën en is het niet altijd te voorkomen dat er olie aan uw kleding komt.

Ook kunt u overwegen wat meer bedekkend ondergoed aan te trekken; het is waarschijnlijk nodig dat ik u zal vragen uw bovenkleding te verwijderen.

Voor elke behandeling gebruik ik schone handdoeken. Uit milieuoverwegingen zou u kunnen overwegen zelf twee grote handdoeken mee te nemen.

Behandelduur

Omdat elk mens uniek is en elk lichaam anders reageert zijn er geen standaardbehandelingen. Het is van te voren niet mogelijk te voorspellen hoe lang een behandeling zal gaan duren. Over het algemeen is het zo, hoe langer de klachten bestaan, hoe langer het herstel zal duren.
In ieder geval is het niet zo dat uw klachten als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen bij 2 of 3 behandelingen, uitzonderingen daar gelaten. U moet er rekening mee houden dat u samen met een traject in stapt welke over een langere periode zal lopen en uit meer zal bestaan dan alleen de behandelingen in de praktijk.

Uw klachten zal ik behandelen met acupunctuur, tuina massage (Chinese chiropractie) en soms ook kruidenformules

Dit gecombineerd met voedings- en leefstijladvies. Het is belangrijk te realiseren dat met name de laatste twee zeer belangrijke componenten tot herstel zijn. Er moet bereidheid bestaan deze adviezen op te volgen om positieve resultaten te verwachten. Het is in bijna geen enkel geval zo dat slechts de behandelingen in de kliniek uw problemen zal oplossen.

Bent u zwanger of heeft u een zwangerschapswens? Meld u dit altijd, ook als de zwangerschap nog heel pril is.

Tong

Tongdiagnostiek is een belangrijk onderdeel van de diagnose en kan niet juist worden geïnterpreteerd als de tong wordt geschraapt.  Als u gewend bent om een tongschraper te gebruiken gelieve hiermee te stoppen vanaf 3 dagen voor uw bezoek aan de praktijk. Liever geen voedsel nuttigen wat een verkleuring van de tong kan geven vlak voor het bezoek zoals drop of koffie.

Als u medicijnen gebruikt, graag een lijst meenemen. Denkt u ook aan de anticonceptiepil, voedingssupplementen, homeopathische middelen en zelfzorgmedicatie zoals paracetamol?

Indien ik vermoed dat uw klacht zodanig is dat u door uw huisarts of specialist gezien moet worden, zal ik u ten allen tijden doorverwijzen.
Indien ik geen goed (Chinees) beeld kan vormen van uw problematiek zal ik dat melden en bent u niets verschuldigd voor het consult. Eventueel kan ik u doorverwijzen naar een collega.

Nooit zal ik u adviseren om te stoppen met uw medicatie, noch zal ik u voorstellen om de behandeling die u eventueel krijgt te staken. Dit dient u met uw huisarts/specialist te bespreken.

Behandelingen

Behandeling op afspraak, mogelijk op donderdag en vrijdag.

Ik behandel geen personen onder 16 jaar.

Ik reken € 55,00 voor een therapeutische behandeling van ongeveer 60 minuten.

Voor een korte acupunctuur behandeling reken ik €40; dit alleen mogelijk indien het therapeutisch verantwoord is. Bijvoorbeeld bij repeterende identieke behandelingen welke minder tijd kosten.

Na elke behandeling rekenen we af; u kunt betalen d.m.v. een betaalverzoekje of indien gewenst contant; in het laatste geval graag gepast betalen daar ik géén wisselgeld in huis heb.

Ik maak een factuur op naam voor u. Hierop moet ik het verzekerdennummer vermelden; dit heeft u nodig als u de factuur bij uw verzekering wilt indienen.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging NVTCG ZHONG. Daardoor komen mijn behandelingen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van vele aanvullende zorgverzekeringen; controleer uw polis.