Consult

Wanneer u voor het eerst bij mij komt voor een behandeltraject starten we met een intake gesprek. Dit neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.

Om uw klachten goed in beeld te krijgen, gebruik ik verschillende diagnostische methoden uit de Chinese geneeskunde: een vraaggesprek, het voelen van de pols en bekijken van de tong. Met deze laatste twee krijg ik een goed beeld van de werking van uw organen en eventuele verstoringen daarin en uw energie.

Aan de hand van alle gegevens stel ik een diagnose en een behandelplan op en zal ik de eerste behandeling uitvoeren. De vervolgafspraken duren ongeveer één uur.

Het is belangrijk om te weten dat er soms gebruik gemaakt wordt van speciale oliën  en is het niet altijd te voorkomen dat er olie aan uw kleding komt. U kunt overwegen wat meer bedekkend ondergoed aan te trekken; het is waarschijnlijk nodig dat u uw bovenkleding verwijderd.

Omdat elk mens uniek is en elk lichaam anders reageert zijn er geen standaardbehandelingen. Het is van te voren niet mogelijk te voorspellen hoe lang een behandeling zal gaan duren. Over het algemeen is het zo, hoe langer de klachten bestaan, hoe langer het herstel zal duren.

Uw klachten zal ik behandelen met acupunctuur, tuina massage en kruidenformules, gecombineerd met voedings- en leefstijladvies. Het is belangrijk te realiseren dat met name de laatste twee (voedings- en leefstijladvies) belangrijke componenten tot herstel zijn. Er moet bereidheid bestaan deze adviezen op te volgen om positieve resultaten te verwachten. Het is in bijna geen enkel geval zo dat slechts de behandelingen in de kliniek uw problemen zal oplossen.

Bent u zwanger of heeft u een zwangerschapswens? Meld u dit altijd, ook als de zwangerschap nog heel pril is.

Tongdiagnostiek is een belangrijk onderdeel van de diagnose en kan niet juist worden geïnterpreteerd als de tong wordt geschraapt.  Als u gewend bent om een tongschraper te gebruiken gelieve hiermee te stoppen vanaf 3 dagen voor uw bezoek aan de praktijk. Liever geen voedsel nuttigen wat een verkleuring van de tong kan geven vlak voor het bezoek zoals drop of koffie.

Als u medicijnen gebruikt, graag een lijst meenemen. Denkt u ook aan de anticonceptiepil, voedingssupplementen, homeopathische middelen en zelfzorgmedicatie zoals paracetamol?

Indien ik vermoed dat uw klacht zodanig is dat u door uw huisarts of specialist gezien moet worden, zal ik u ten allen tijden doorverwijzen. Nooit zal ik u adviseren om te stoppen met uw medicatie, noch zal ik u voorstellen om de behandeling die u eventueel krijgt te staken. Dit dient u met uw huisarts of specialist te bespreken.

Ik reken € 52,50 voor een therapeutische behandeling van ongeveer één uur.
Vanaf 1 januari 2021 zal het tarief €54,50 zijn.

Mijn behandelingen komen  aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van vele aanvullende zorgverzekeringen; controleer uw polis. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging NVTCG Zhong.